vineri, 11 iunie 2010

Frica de cuvinte

Sunt oameni care nu stiu ce sa spuna , cand un om apropiat lor trece printr-un moment dificil.

Frica de cuvinte ne acapareaza pe toti, intr-un moment sau altul al vietii noastre.

De ce fuge lumea de cuvinte?

Cand esti un om lipsit de esenta nu ai cum sa-ti expui sentimentele in cuvinte....sau poate uneori tacerea exprima mai mult decat vorbele?

Cand e mai superficial un om...cand tace sau cand vorbeste?

3 comentarii:

  1. nu, lumea nu fuge de cuvinte ci de puterea lor... sau pentru ca nu intelege... sau pentru ca e incomod... omul e superficial cad nu se intreaba... cred

    RăspundețiȘtergere
  2. E vorba de empatie sau terapie..

    Cuvintele nu prea schimba lucrurile.. mai ales pe cele ireversibile.. omul tacut in fata unei tristeti este mai autentic.. pentru ca, a inteles ireversibilitatea timpului.
    In fata suferintei unui amic, e ipocrit sa ii spui condoleante; tu nu stii cum e sa treci prin ce trece el acum. II poti fi aproape, tacand..pentru ca tacerea aduce linistea.

    Alteori, sunt unele situatii cand trebuie sa vorbesti.. in momentele acelea, vorbesti, pentru ca stii ca persoana care are o problema, are nevoie de acele cuvinte, are nevoie de senzatia ca ii esti aproape.. chiar daca tu esti defapt doar persoana rationala din afara, care joaca rol de psihoterapeut.

    RăspundețiȘtergere
  3. interesant post-ul, interesanta abordare iar pe seama ei vor fi quod capita, tot sententiae (sau undeva pe aproape).
    Parerea mea: este un timp pentru a tacea si unul pentru a vorbi. Amandoua facute cu intelepciune si la timpul potrivit, sunt exact necesitatile.
    Cred ca una dintre nevoile primordiale ale omului este ca ale lui/ei sentimente/stari sa fie confirmate. E usor sa arunci o expresie tip sau chiar o formula consacrata de asa-zisa empatie. Dar a confirma sentimentele unuia e despre a-i asigura ca in mod intim ii porti povara, il ajuti si, sincer, ai investit timp si resursele tale emotionale.
    Asta se simte autentic de catre cel "napastuit" sau in nevoie si se poate face prin vorbe sau prin tacere... mai degraba printr-o combinatie intre ele

    RăspundețiȘtergere